2) Floristika pro radost

II. Nejkrásnější adventní věnec – ten Váš

Jak zhotovit základ věnce už víte :-). Teď přichází na řadu jeho zdobení. Přestože se při dekorování fantazii meze nekladou a záleží především na Vašem vkusu, mám pro Vás pár tipů, díky kterým bude právě ten Váš advenťáček tím nej…

 

1) výběr materiálu – dříve než se pustíte do „práce“, si dobře promyslete, jak by měl věneček vypadat – jeho styl a důkladně vyberte dekorační drobnosti ( doporučuji „dát si práci“ a obejít více obchůdků a pořídit drobnosti Vašemu srdíčku milé, je to sice časově náročnější, zato však budete mít jistotu, že se Vám  vybraný materiál bude opravdu líbit, že z něj budete mít lepší pocit, než když nakoupíte ve spěchu to, co Vám zrovna padne pod ruku)

2) barvy – je velmi vhodné barevně sjednotit všechny interiérové sváteční dekorace, budou spolu krásně ladit, působit promyšleným a uceleným dojmem. Výběru barviček se sice také meze nekladou, ovšem doporučuji nekombinovat více jak dvě max. tři barvy, protože jak známo – méně je více. Kombinovat studené odstíny se studenými, teplé odstíny s teplými či použít kombinaci teplých nebo studených barev s barvami neutrálními -bílá, šedá, černá, stříbrná a zlatá ( u posledních dvou osobně doporučuji stříbrnou radši ke studeným odstínům). A myslete na to, že zelená barva na použitém chvojí se nepočítá za barvu.

3) dekorace – pro oko ladící bude opakování motivu ( použití např. jedné kouličky, jedné hvězdičky atd. působí chaoticky, jakoby zbytkově naopak použití více kusů od jedné přízdůbky působí harmonicky)

4) stuhy – nebojte se rozmanitého použití stuh

5) a to nejdůležitější – TVOŘTE S LÁSKOU – na výsledku je to znát